Tájékoztatás a helybeni vérvételről

vervetelTöbben tapasztalhatták, hogy a háziorvosi szolgálat által végzett vérvétel ez év január óta nem működik az eddig megszokottakhoz képest, hisz mindenkinek Marcaliba kell mennie a vérvételre.
2019. január 1-től a Kaposi Mór Oktató Kórház Marcali telephelyén nem biztosítanak kémcsövet a háziorvosoknak a helybeni vérvételekhez. A háziorvosok a betegekre való tekintettel vették le a vért, szívességet téve ezzel az ellátott körzetek lakosainak. A vérvétel, mint alapellátás, a kórház feladatai közé tartozik, hisz a finanszírozást is ők kapják utána.
Jelzés érkezett az Önkormányzatunk felé a lakosság részéről a vérvétel megszűntéről, ezért tájékoztatást kértünk háziorvosunktól, Dr. Duró Ildikótól.
Egyeztetve vele, a legutóbbi kistérségi ülésen szóba hoztuk a problémát, és kiderült, hogy ez a Marcali Kistérség összes háziorvosi körzetében probléma.
Sütő László a Marcali Kistérség elnöke felvállalva a kérdést, elindította a helyzet megoldásának folyamatát, megbeszélést kezdeményezett Dr. Moizs Mariann PhD Főigazgató Asszonnyal.
Reméljük, hogy a megbeszélés megfelelő fogadtatásra talál és visszaáll a régi rend lakosságunk megelégedésére.

Bobek József
polgármester

Megszakítás