Óvodánk bemutatása

Óvodánk dolgozói

Csordásné Tamás Ildikó -tagóvoda vezető, óvónő
Üstné Szép Gyöngyi – óvónő
Gáspár Ferencné – dajka
Péterné Herceg Zsuzsanna – dajka

Óvodánkról

Sávoly közel 600 lakosú község. Területileg kis kiterjedésű. Településünk Somogy megyében, a Kis-Balaton térségben helyezkedik el. Olyan védett természeti környezetben található, mely a nyugalmat, a csendet, a békét nyújtja, és amely a növény- és állatvilágával egyedülálló élményt kínál. A természeti környezet gazdagsága kifogyhatatlan tárháza játéknak, alkotásnak, munkának.
Óvodánk 1956 óta működik, immár csak egycsoportos intézmény. Vegyes életkorú gyermekeket fogadunk, 2,5 éves kortól 7 éves korig.
Óvodánkban 2004 óta az Óvodai Nevelés a Művészetek Eszközeivel program feldolgozásával dolgozunk, helyi programunkat ez alapján dolgoztuk ki. Szeretnénk a vizuális nevelés, a gyermekirodalom, a zenei nevelés által nyújtott értékek közvetítésével közelebb hozni gyermekeinket a művészetekhez.
Olyan programot választottunk, amely a gyermekek képességeinek kibontakoztatása, fejlesztése mellett hangsúlyt fektet a hagyományok megismerésére, kulturális értékeink megőrzésére. Célunk a régi hagyományok felélesztése, a meglévők ápolása, értékeink átörökítése, így gazdagítva gyermekeinket.
A program másik alappillére a tevékeny óvodai élet megteremtése, melyben hangsúlyt kapnak a művészeti értékek, hogy az alkotó gondolkodási irányt megerősítsék. A festői szépségű természeti környezet, a természetvédelmi területek csodás élővilága a természet megismerésére, megóvására, szeretetére való nevelésre sarkall bennünket, ezért kiemelt nevelési-oktatási céljaink közé tartozik.
2013 júliusától a Marcali Óvodai Központ tagintézménye vagyunk, akkor vettük fel a „Szedervirág” Óvoda nevet. A Központ óvodáival nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk, rendszeresen látogatjuk egymás rendezvényeit, tapasztalatokat cserélünk, közös programokat szervezünk.
Óvodánkban arra törekszünk, hogy a felnőttek sugározzák „fontos vagy nekem, figyelek Rád, segítek, ha szükséges, tisztellek és szeretlek Téged.”
Szeretnénk ezzel a programmal megvalósítani, hogy óvodásaink okos szeretetben, érzelmi biztonságban, szabad, nyugodt légkörben, sok szép élménnyel gazdagodva élvezzék az óvodában töltött éveiket.

Megszakítás