SZOMBATTÓL KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS LESZ MAGYARORSZÁGON

Ki lehet menni a szabadba, csak tartsanak egymás között távolságot – mondta Orbán reggeli rádióinterjújában.

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között.

KÉT HÉTEN KERESZTÜL AZ OTTHONUNKAT VAGY A LAKÓHELYÜNKET CSAK MUNKAVÉGZÉS VAGY AZ ALAPVETŐ SZÜKSÉGLETEK ELLÁTÁSA CÉLJÁBÓL HAGYHATJUK EL
– jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

– Az eddigi korlátozások eredményesek voltak. A járvány kitörése alőtt a kontaktusszám félmillió felett volt, ez leesett a tizedére” – mondta Orbán. – A magyarok fegyelmezettek, a társalmi érintkezések méretét tizedére csökentették. Ez most megállt, ezért a

CSÖKKENTÉS TOVÁBBI ELŐMOZDÍTÁSÁRA LÉPETT ÉLETBE A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS, AMI AZONBAN HANGSÚLYOZOTTAN NEM KIJÁRÁSI TILALOM, AMIKOR „EGY LÉGY SEM REPÜLHET KI”.
A kijárást lehetővé tévő alapos okok között van, hogy a gyerekeket be lehet vinni az iskolák ügyeleteire, ahol ötfős csoportokban vigyáznak rájuk. Az önkormányzatok is kijelöltek ilyen célra óvodákat, ezekhez is ki lehet menni.

Ki lehet menni a szabadba, csak tartsanak egymás között a távolságot – mondta Orbán, megjegyezve, hogy szabálysértés, ha nem tartják be a szabályozást. Azt kell elérnünk, hogy meglegyen az együttműködés. A rendőröknek segíteniük kell az embereket, hogy betartsák a szabályokat, nem a kényszerítés a cél – mondta a miniszterelnök. Szükség esetén akár 50 ezer forintos büntetés is kiszabható.

Azt is mondta: az élelmiszerboltok, drogériák, patikák esetében olyan speciális szabály lép életbe, hogy

A 65 ÉV FELETTIEK 9 ÉS 12 ÓRA KÖZÖTT LÁTOGATHATJÁK EZEKET AZ ÜZLETEKET. EBBEN AZ IDŐSZAKBAN MÁS NEM MEHET BE EZEKBE.
Kórházparancsnokokat neveznek ki a kórházak élére
Orvosszakmai kérdésekben természetesen nem ők fognak dönteni, hanem az orvosok, de a járványügyi előírások betartása, betartatása, a készletek rendelkezésre állása, a személyzettel való gazdálkodás folyamatos „karbantartása” a „kórházparancsnokok” feladata lesz – közölte a kormányfő. Hangsúlyozta: ha a következő néhány hétben, hónapban jól működik ez a rendszer, a kórházak ki fogják bírni a terhelést.

 kijarasi

Megszakítás