Sávolyon is TeSzedd napok!

Sávoly község is csatlakozott az országos TeSzedd felhíváshoz, így összeszedésre került az utak mellett a sok elszórt hulladék és megpróbáltuk felszámolni a község területén lévő illegális szemét lerakóhelyeket is. 10 ember vett részt az akcióban, központilag kaptunk zsákokat és kesztyűket a munkához.
400 zsák tellett meg. Igen, jól olvassák. 400 zsák! Ezt a mennyiségű szemetet valakik idehozták!
Sávolyon nagy az átmenő autóforgalom. A község elhelyezkedéséből adódóan a Nagykanizsa-Balaton, és Nagykanizsa-Marcali útvonalak szelik át, ami ebből a szempontból nagyon sok problémát okoz. Szinte napi szinten találni újabb és újabb lerakott szemétkupacokat, gondosan összecsomagolt szemeteszsákokat, kidobott autógumit, haszontalanná vált és szükségtelen háztartási dolgokat, épület és ház bontásából származó mindenféle törmeléket, anyagokat. Aki lerakja az út mellé ezeket a hulladékokat, vagy a bezsákolt szemetet, az mit gondol? Miért gondolja, hogy ott jó helyen van? Akkor lehetne talán változtatni ezeknek az embereknek a magatartásán, ha beleláthatnánk a fejükbe és az alapján megértethetnénk velük, hogy a természeti környezet, az utak melletti területek nem szemétlerakó helyek!
Csak egy példa a rendszeres szemetelésre a Sávoly-Somogysámson úton. Akinek van pénze heti több alkalommal gyorséttermi autósmenüt finanszírozni, annak legyen annyi intelligenciája, hogy az étkezés után megmaradt csomagolást nem az út mellett dobja ki az autó ablakán a nádasba, hanem egy szemétgyűjtőbe teszi valamelyik községben, vagy városban.
Az is felháborító, hogy a sportpálya öltözőjét valaki, vagy valakik szemétlerakónak használták és telehordták mindenféle maszattal.
Lenne mit változtatnunk nekünk embereknek a sok-sok eltévelyedett fejben!

Szeretném hinni, hogy a törvényi szigorítás megoldás lehet. Egyik megoldás talán.

{gallery}kepek/2019/teszedd{/gallery}

Megszakítás