Polgármesteri tájékoztató

Tisztelt Sávolyi Lakosság!

A koronavírus újabb mutánsai terjedésének megakadályozása végett, illetve a vírus miatt elrendelt rendkívüli helyzetre való tekintettel az alábbi tájékoztatást szeretném adni:

  • A kormány döntése értelmében, az óvodákban rendkívüli szünet lesz 2021. április 7-ig, az iskolákban az oktatást március 8-tól 31-ig tantermen kívüli digitális munkarendben kell megszervezni, ezt követi a tavaszi szünet. Tehát gyermek felügyelet sem lesz.
  • Az óvódában, az iskolában és középiskolában étkező gyerekek étkeztetését a szállító céggel egyeztetve eldobható tároló edényben oldjuk meg, és minden gyerek részére házhoz szállítjuk.
  • Ha a későbbiek során olyan szülő is szeretné az étkezést, aki ezt eddig nem kérte, igényét bármikor, bármelyik településről jelezheti, ugyanolyan feltételekkel oldjuk meg részükre is a szolgáltatást.
  • A szociális és vendég étkeztetés lebonyolítása nem változik.
  • Azon 70 év feletti lakosok számára, akiknek nincs olyan helyi hozzátartozója, aki a bevásárlást, gyógyszerek kiváltását meg tudja oldani, biztosítjuk a falugondnoki szolgálatot akkor is, ha ezt eddig nem vette igénybe. Ha a rendkívüli helyzetből adódóan bármilyen segítségre van szükségük, forduljanak hozzánk bizalommal, ha tudunk, segítünk.

Megkerestem Dr Duró Ildikó háziorvost, hogy mit tud elmondani a településünkön lakók védőoltásával kapcsolatban. A doktornő azt a tájékoztatást adta, hogy a regisztrált lakosok oltása nagyon jó ütemben halad, viszont nagyon sokan nem regisztráltak még. Ugyan az oltottság számának növekedésének hatására nőt az oltási hajlandóság, de ezt lehetne még növelni. A doktornő azt kéri Önöktől, és én is csatlakozom a kéréséhez, hogy aki csak teheti, regisztráltassa, majd oltassa be magát. Ez, illetve a szabályok betartása, még ha sok kényelmetlenséggel jár is, az egyetlen lehőség arra, hogy minél előbb legyőzzük a vírust. Ez mindnyájunk érdeke.

Azt kérem továbbra is, vigyázzanak magukra és másokra! Egyszer ezen is túl leszünk majd, de rajtunk is múlik, hogy mikor.

Sávoly, 2021. 03. 05.

Tisztelettel: Schuller Tibor polgármester

Megszakítás