Nemzeti ünnepünk –megemlékezés Március 15-ről

Március tizenötödikére készülődve sok alkalom adódik magyar nemzeti jelképeink, szimbólumaink megismertetésére és, a magyarságtudat megerősítésére.
Minden gyermek megismerkedik a magyar jelképekkel, szimbólumokkal /zászló, címer, himnusz, kokárda, koronázási ékszerek/. Az óvodát piros-fehér-zöld; nemzeti színekkel közösen díszítjük fel.
„Egyszer volt, hol nem volt, egészen pontosan 1848-ban történt, éppen ezen a napon, március 15-én, és nem az Óperenciás tengeren túl, hanem Budapesten. Akkoriban itt Magyarországon a pöffeszkedő osztrák császár uralkodott. Ő volt akkor az országunk királya, aki igazságtalan törvényeivel sanyargatta a népet. A magyarok már nagyon unták ezt, és úgy döntöttek, szembeszállnak a nagy osztrák császárral. Petőfi Sándor daliás költő legény a barátaival: a hasonlóan fiatal Vasvári Pállal és a nagy szakállú Jókai Mórral a Pilvax kávéházba ment. Itt leültek, és hosszasan beszélgettek, hogy miként szabadulhatnának meg a császártól…” –kezdtük a megemlékezést ovisainknak, hogy gyermeknyelven is, de megértsék Nemzeti ünnepünk fontosságát, az óvodai megemlékezést, ezzel is megalapozva hazaszeretetünket. Március 14-én, pénteken rövid énekes, menetelős, verselgetős és „lovassági bemutatóval” ünnepeltük az óvoda teraszán Március 15-ét.

{gallery}kepek/szederviragovoda/2014/nemzeti{/gallery}

Megszakítás