Ju-Jitsu övvizsga– MVSZSE Küzdősport Szakosztály: Sávolyi gyerekek sikeres övvizsgája

2015. május 2-án, a Magyarországi Goshin Ju-Jitsu Egyesület szervezésében az MVSZSE Küzdősport Szakosztályának 13. év alatti jitsukái léptek tatamira a Sport utca 2. szám alatti edzőteremben. Az MGJJE május-június hónapokban Magyarország több városában tart övvizsgákat. Az övvizsgasorozat első állomása Marcali volt.

Fontos megjegyezni, hogy 2015. évtől a kyu (tanuló) fokozatok megszerzését igazoló okleveleket külön validációs eljárás nélkül elismeri az International Jiu-Jitsu Alliance (USA) világszervezet.

A marcali és sávolyi klubból összesen 36 fő adta le jelentkezését a 9. kyu, a 8. kyu és a 7. kyu fokozat erőpróbájára. A vizsgabizottság elnöki posztját Csősz-Tóth Norbert 7. danos mester töltötte be.

A gyerekfokozatok megszerzéséhez a vizsgázóknak számot kell adniuk erőnléti felkészültségükből, elméleti tudásukból, valamint Ukemi waza (esés technikák), Dachi waza (alapállások technikái), Atemi waza (ütés, rúgás technikák), Uke waza (védekezés technikák), Nage waza (dobás technikák), Osaekomi waza (leszorítás technikák), Kansetsu waza (feszítés technikák) ismereteikből. Jól megfigyelhető, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen részt vesznek grappling és judo versenyeken, mozgáskoordinációjuk, a pontosan kivitelezett technikáik és magabiztos viselkedésük a vizsga alatt, magasabb pontszámokat eredményezett a vizsgalapon.

Sikeres vizsgát tettek 9. kyu fokozatra:

Fülöp Rebeka
Molnár Milán
Péter Csaba (Sávolyi Klub)
Szőke Zoltán (Sávolyi Klub)
Takács Anna
Trombitás Marcell

Sikeres vizsgát tettek 8. kyu fokozatra:

Balázs András
Banicz Bence
Bognár Emese
Böjtös Alexandra
Cser Bence
Dudás Virág
Egyed Balázs (Sávolyi Klub)
Földényi Kevin
Földényi Márkó
Horváth Kinga
Járfás Tamás
Kiss Dávid (Sávolyi Klub)
Kiss Levente (Sávolyi Klub)
Máthé Brigitta
Péter Márk (Sávolyi Klub)
Simon Dániel
Szi-Miklós Eszter
Szorcsik Dániel
Szőke Dominik (Sávolyi Klub)
Varga Virág Vivien

Sikeres vizsgát tettek 7. kyu fokozatra:

Börczi Barnabás
Garas Szimonetta
Horváth Márton
Hottó Márk
Tóth Buda
Vida Viktória Hella (Sávolyi Klub)
Vincze Martin

Azok a gyerekek, akiknek a derekára nem került fel a lila öv, Keszthelyen a felnőttekkel együtt vizsgázhatnak júniusban a 9. kyu fokozatért. A goshin ju-jitsu övvizsgasorozat következő városa Örményes, ahol Szabó János (2. dan) és Révész László (1. dan) mesterek előtt tehetnek övvizsgát az alföldi és a főváros környéki jitsukák.

Judo és ju-jitsu edzésekre továbbra is várjuk nem csak a gyerekek, de a felnőttek jelentkezését is. A judo és a ju-jitsu nem „csak” sport, de kiválóan testre szabható komplex önvédelmi rendszer, melyet kellő kitartással mindenki elsajátíthat. Az edzések helye: Marcali, Sport u. 2. (Volt Sport büfé) Időpontjai: minden héten hétfő-szerda-péntek 17:00 órától a gyerekeknek, 18:30 órától a 14 év felettieknek és a felnőtteknek.

Bővebb információt a honlapunkról kaphat: http://www.ju-jitsu.marcali.net

Nagy Róbert
4. dan

{gallery}kepek/2015/judo0502{/gallery}

A cikket a marcaliportal.hu oldalról osztottuk meg.

Gratulálunk a gyerekeknek és további sikeres és eredményes munkát kívánunk az egész szakosztálynak!

Megszakítás