A temetői konténerek tartalma

2015. február 25-én a Sávolyi temetői konténert ürítették a  szolgáltató (MTKSZ Marcali és Térsége Közszolgáltató Nonprofit Kft.) munkatársai. Amint a szolgáltató által küldött mellékelt fotókon is látszik, jelentős mennyiségű beton- és téglatörmelék volt a hulladékban.
Kiszedték, külön lemérlegelték. Az 1620 kg beszállított hulladékból 780 kg volt az építési törmelék. Ezt a cég nem tudja feldolgozni, plusz költség az ártalmatlaníttatása, melyet az Önkormányzat felé kiszámláz a szolgáltató.

A temetői konténerek kiürítéséért nem a lakosság, hanem az Önkormányzat fizet, és ha plussz költség merül fel – mint jelen esetben- akkor az is az Önkormányzatot terheli. Az Önkormányzat pénze a lakosság pénze, és ebből a közösből kénytelen fizetni a felelőtlen, nemtörődöm magatartás következményeként.  A sírfelújítás során keletkező építési törmelék elszállítása a felújíttató dolga és nem a közös temetői konténerben a helye! Kérjük a lakosságot, hogy a hasonló esetek elkerülése miatt szíveskedjenek a felújítások után gondoskodni a törmelék elszállításáról!  

{gallery}kepek/2015/temetokontener0227{/gallery}

Megszakítás