Kérés a lakosság felé!

Kérés a lakosság felé!

Vannak családok, akiknek vagy a gyerekeknek, vagy az idősebbeknek az Önkormányzat falugondnoka szállítja az ebédet. Nagyon kérünk mindenkit, hogy ha a családban van covidos fertőzött, akkor jelezzenek az Önkormányzat felé, mert ebben az esetben nem vehetjük át az éthordókat és nem adhatjuk át az ebédeket. Jó lenne, ha minden embertársunkba szorulna annyi felelősségérzet, hogy fertőzötten is vigyáz embertársaira és betartja és betartatja a karantén szabályait. Ebben az esetben nem hagyja el a házat, nem megy el a boltba, nem megy ki az utcára. Kérünk mindenkit, hogy vigyázzunk magunkra is és egymásra is!

A vírus egyre gyorsabb terjedése miatt községünkben is egyre több a fertőzött személy. tájékoztatjuk arról is a lakosságot, hogy karantén esetén, indokolt esetben segítséget tudunk nyújtani a bevásárlásban és egyéb ügyek intézésében a karanténba kényszerült családoknak. Ilyen esetben kérjük, hogy értesítsenek bennünket, segítünk!

Telefonszám:06-85-520-168

TISZTELT SÁVOLYI POLGÁROK!

A TEGNAPI NAP FOLYAMÁN AZT TAPASZTALTUK, HOGY TELEPÜLÉSÜNKÖN VALAKI NEM KERTI HULLADÉKOT ÉGETETT!

A KÖVETKEZŐ ILYEN ALKALOMMAL JELENTENI FOGJUK AZ ILLETÉKES HATÓSÁG FELÉ!

JELENLEG KIZÁRÓLAG KERTI HULLADÉK ÉGETHETŐ, DE EZ IS MÁR CSAK A VÉSZHELYZET FENNÁLLÁSÁIG VÉGEZHETŐ.

KÉRJÜK, HOGY FOKOZOTTAN FIGYELJENEK ODA A LEVEGŐ, A KÖRNYEZETÜNK VÉDELMÉRE!

Tájékoztatjuk továbbá a lakosságot, hogy az Önkormányzatnak van négy rókacsapdája.

Tudjuk, hogy elszaporodtak, elszemtelenedtek a rókák a községben.

Éppen ezért, ha valakinek kárt és gondot okoztak az állatok, akkor lehetőség van a csapdák kihelyezésére.

Akinek ilyen jellegű igénye van, az az önkormányzaton jelezzen.

SZINTÉN EGY HANGSÚLYOS KÉRÉS A LAKOSSÁG FELÉ!

ÁLLANDÓ PROBLÉMA A KÖZSÉGBEN, HOGY A KUTYÁK AZ UTCÁN KÓBOROLNAK. TÖBB BEJELENTÉS ÉS PANASZ IS ÉRKEZETT FELÉNK EZZEL KAPCSOLATBAN. EGYRÉSZT NAGYON HATÁROZOTTAN KÉRÜNK MINDEN KUTYATULAJDONOST, HOGY ZÁRJÁK A KUTYÁKAT! ZÁRT KAPU, ZÁRT KERÍTÉS. EZ A KUTYATULAJDONOSOK FELELŐSSÉGE!

MÁSRÉSZT, HA VALAKI KUTYÁT LÁT AZ UTCÁN, NYUGODTAN FÉNYKÉPEZZE LE, MERT A FÉNYKÉPPEL TUDUNK A JEGYZŐ FELÉ JELEZNI, JELENTENI, HOGY AZ UTCÁN VAN A KUTYA.

SÁVOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Megszakítás